Tutuklu Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tahliye talebi

AİHM’in üçüncü kez ihlal kararı vermesinin ardından, bugün eski HDP Eş Genel Başkanları Selahhattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Kobani davası tutukluları hakkında tahliye başvurusunda bulunuldu.

Tutuklu Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tahliye talebi
Yayınlanma Tarihi : 11 Temmuz 2025 19:33

AİHM’in üçüncü kez ihlal kararı vermesinin ardından, bugün eski HDP Eş Genel Başkanları Selahhattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Kobani davası tutukluları hakkında tahliye başvurusunda bulunuldu.  Başvuruyla ilgili olarak DEM Parti'den yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:

"Kobanî kumpas davasında yıllardır hukuksuzca rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları ve MYK üyelerinin tahliyesi için Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinden talepte bulunduk. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 8 Temmuz 2025 tarihli Selahattin Demirtaş v. Türkiye (No. 4) karar ile bir kez daha Kobanî kumpas davasının hukuka aykırı olduğu ve Selahattin Demirtaş ve dolayısıyla diğer rehin tutulan siyasetçi arkadaşlarımızın tutukluluğunun siyasi amaçlı olduğunu tespit edilmiştir. AİHM kararı ile hukuki dayanaktan yoksun olduğu tespit edilen dosyada, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak tüm arkadaşlarımız hakkında derhal tahliye kararı verilmelidir."