ABD’deki kriz Avrupa’ya sıçradı: Almanya devreye girdi

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bütçe çıkmazı, Avrupa’daki askeri üsleri de etkiledi. Almanya’da görev yapan ABD ordusuna bağlı yaklaşık 11 bin sivil çalışanın maaşları riske girdi.

Bütçe anlaşmazlığı nedeniyle maaş ödemelerinde aksama yaşanabileceği endişesi üzerine Almanya Maliye Bakanlığı, Ekim ayı maaşlarının zamanında ödenebilmesi için geçici bir ödeme planı devreye aldı. Bakanlık, bu ödemelerin ABD hükümetinden daha sonra geri tahsil edileceğini açıkladı.

Bakanlık sözcüsü, alınan kararın sadece mali bir önlem olmadığını; Almanya’nın ABD ile askeri ortaklığa ve yerel personelin emeğine verdiği önemin de göstergesi olduğunu belirtti.

Öte yandan ver.di sendikası, ABD’deki bütçe krizinin Almanya’daki çalışanları etkilemesini “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. Benzer krizlerde, ABD’de yüz binlerce federal çalışanın ücretsiz izne çıkarıldığı veya maaşlarının geciktiği biliniyor.

EKONOMİ Haberleri

Avrupa'nın en büyük bankası belli oldu! Zirve el değiştirdi, listede bir Türk bankası da var
Borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler belli oldu
Gram 6 bin TL'yi, çeyrek 10 bini aştı
Meclis’te kabul edildi: ÖTV’de değişiklik
Bazı illerde litresi 81 lirayı aştı