Emeklilere ödenen promosyon ödemeleri 20 bin lirayı geçmezken kurumların promosyon ödemeleri ise rekora koşuyor. Özellikle çok sayıda kamu kurumu ile bankalar arasında yapılan anlaşmalar gözlerden kaçmıyor.
Kütahya'da yapılan bir promosyon anlaşması rekor olarak kayıtlara geçti. Gerçek Gündem ekonomi servisindeki habere göre; Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez İlçe maaş promosyon ihalesi tamamlandı. Yapılan ihale sonucunda promosyon bedeli 86 bin 600 TL olarak belirlendi. Anlaşmanın ise Halkbank ile yapıldığı öğrenildi.
KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI
kutahya.meb.gov.tr sitesinde yayınlanan duyuruda ise; Söz konusu promosyon ödemesiyle ilgili şu detaylara yer verildi;
Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü personeli ve Merkez ilçede görev yapan eğitim çalışanlarını kapsayan maaş promosyon ihalesi, Müdürlüğümüz Maarif Salonu'nda gerçekleştirildi. Büyük bir rekabete sahne olan ihaleye 13 banka katılım sağladı. Halk Bankası, 86.600 TL ile en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanan banka oldu. Bu sonuçla, Türkiye genelinde en yüksek maaş promosyon ihalesini yapan İl Müdürlüğü olma başarısını elde ettik.
36 ay süreli olarak yapılan promosyon ihalesinin sonucunda, Halkbank Kütahya Şubesi Müdürü Murat TEMUR ve Zafer Meydanı Şubesi Müdürü Abdurrahman ÖKMEN, İl Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa YILMAZ ile birlikte protokol imzaladı. Protokol kapsamında eğitim çalışanlarına verilecek maaş promosyonu detaylandırılırken, anlaşmanın öğretmenler ve eğitim çalışanlarının ekonomik refahına doğrudan katkı sağlayacağı ifade edildi.
İmza töreninde konuşan Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa YILMAZ, gerçekleştirilen anlaşmanın eğitim çalışanları için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, "Eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. Ayrıca, sürece katkı sağlayan ve en yüksek teklifi vererek eğitim çalışanlarına destek olan Halk Bankası'na teşekkürlerini iletti.