Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'na "Yalan Tanıklık"tan Hapis Cezası!

Ünlü oyuncular Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu, menajer Ayşe Barım hakkında yürütülen soruşturmada "yalan tanıklık" suçundan yargılandıkları davada hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Halit Ergenç'e 1 yıl 10 ay 15 gün, Rıza Kocaoğlu'na ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Dava, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak menajer Ayşe Barım hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, oyuncuların tanık sıfatıyla verdikleri ifadelerin gerçeği yansıtmadığı iddiasıyla açılmıştı. Uzun süredir devam eden yargılama sürecinin ardından mahkeme, kararını açıkladı.

Mahkemenin bu kararı, kamuoyunda ve sanat camiasında geniş yankı uyandırdı. Yalan tanıklık suçlamasıyla karşı karşıya kalan ve hapis cezasına çarptırılan iki ünlü oyuncunun durumu, hukuki süreçlerin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı, Ergenç ve Kocaoğlu'nun belirli bir denetim süresi içinde suç işlememeleri halinde cezanın infaz edilmeyeceği anlamına geliyor.

GÖZDEN KAÇMASIN Haberleri

Köln Havalimanı’nda sahte pasaportla yakalanan kadın, gözaltında iltica başvurusu yaptı
Almanya’da gökyüzü turuncuya boyanacak: Sahra tozu etkisi artıyor, “kanlı yağmur” görülebilir
Almanya’dan Türkiye’ye gelen Böcek ailesinde acı bilanço büyüdü: Baba da hayatını kaybetti
Ne Paris Ne New York! Dünyanın En Yaşanabilir Şehri Belli Oldu
Mevsimsel Değişiklikle Yeni Düzenleme: Kış Lastiği Süresi Uzatıldı