Üst üste ikinci kez: Şampiyonlar Ligi'nde kupa PSG'nin
Geçtiğimiz sezon finalde Inter'i devirerek kupaya uzanan PSG, bu kez de Arsenal'i penaltı atışlarında mağlup ederek üst üste ikinci kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.
Yayınlanma Tarihi : 31 Mayıs 2026 00:29
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain ile İngiliz devi Arsenal, Puskas Arena'da kozlarını paylaştı.
Normal süresi ve uzatma dakikaları Kai Havertz ile Ousmane Dembele'nin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere biten nefes kesen mücadelede, Avrupa'nın en büyüğünü seri penaltı atışları belirledi. Penaltı noktasında rakibine 4-3'lük üstünlük sağlayan PSG, kupayı müzesine götürmeyi başardı.
Geçen sezon İtalya temsilcisi Inter'i 5-0 mağlup ederek kupayı kazanan Fransız ekibi, bu sezon da Arsenal'i finalde mağlup ederek üst üste ikinci şampiyon oldu.