Niğde’de doğal gaz patlaması: 12 kişi yaralandı
Niğde’de Selçuk Mahallesi’nde bulunan 14 katlı bir apartmanın birinci katında doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama meydana geldi.
Patlama sonrası binada büyük çapta hasar oluşurken ilk belirlemelere göre 12 kişinin yaralandığı bildirildi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgeye polis, itfaiye, sağlık ve doğal gaz ekipleri yönlendirilirken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.
Yaralılar hastaneye kaldırıldı
Patlamada yaralanan 12 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık ekipleri tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Ekipler, patlamanın yaşandığı apartmanı güvenlik amacıyla tahliye ederken binada ve çevrede incelemeler başlatıldı.
Vali olay yerinde inceleme yaptı
Olay yerine gelen Nedim Akmeşe de bölgede incelemelerde bulundu. Açıklama yapan Vali Akmeşe, yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yetkililer, patlamanın kesin nedeninin yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacağını belirtti.