81 ilde emeklilere yeni ödeme! Ödeme tarihleri de açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 28 Mart itibariyle emeklilerin promosyonlarının hesaplara yatırılacağını açıkladı. Yeni ödeme tarihleri de bakan Işıkhan tarafından açıklandı

81 ilde emeklilere yeni ödeme! Ödeme tarihleri de açıklandı
Yayınlanma Tarihi : 21 Mart 2024 21:41

Ocak ayında emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Yapılan zammın ardından banka promosyonlarına zam gelip gelmeyeceği büyük merak konusuydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilerin uzun bir süredir merakla beklediği müjdeli haberi verdi.

Bakan Işıkhan, emekli promosyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" ifadelerini kullandı.

EMEKLİ PROMOSYONLARI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Erdoğan, diğer bankaları da promosyonlarında artışa çağırdı.

thumbs-b-c-1b8cbbdf2577459209e3c15c47ed6068.jpg

5000 TL ÖDEME YAPIYORLARDI

Zam öncesine kadar çok sayıda banka 5000 TL kadar ödeme yapmaktaydı. Zam sonrasında 15 bin TL'ye kadar promosyon veren bankalar bulunuyor.

Kamu bankalarının ödemeleri özel bankalara göre çok daha düşük seviyedeydi.

Gelen müjdeli haber sonrasında  kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağı öğrenildi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın bu kapsamda promosyon ücretlerine zam yapacağı bildirildi.

Emekliler yeni promosyon ücretlerini almak için 28 Mart 2024 tarihinden itibaren bankaya başvuru yapabilecekler.

Başvuru sonrasında emekliler ek ödemelerini alabilecekler. En düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu Türkiye'de kamu bankalarının promosyon ücretlerini de bu rakama göre belirlemesi bekleniyor. 

EN YÜKSEK PROMOSYONU VEREN BANKALAR

Öte yandan En yüksek promosyon veren bankalar arasında ING ve Türkiye Finans gibi bankalar yer alıyor 

 

İlgili Haberler
Etiketler :