Daha fazla ayakta duramadı; 74 yıllık Türk et firması iflas etti!

Türkiye'de kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren ve sektörün lider firmalarından biri konumunda yer alan , Hacıince adlı dev şirket Et iflas etti. Dev şirketin iflası medyada büyük ses getirdi

Daha fazla ayakta duramadı; 74 yıllık Türk et firması iflas etti!
Yayınlanma Tarihi : 05 Nisan 2024 23:19

İflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Şimdi de kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren dev firma iflas etti. 

Türkiye'nin kırmızı et sektöründe önde gelen firmalarından biri olan Hacıince, maalesef iflas etti. Bu durum sektörde ve medyada büyük yankı uyandırdı. Hacıince'nin iflası, sektördeki dengeleri değiştirecek ciddi bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Milli Gazete'deki habere göre; Son yıllarda artan konkordato talepleri ve iflas istemlerine bir yenisi daha eklendi.

Türkiye'de et sektöründe faaliyet gösteren 74 yıllık Hacıince Et firması artan ekonomik baskıları daha fazla kaldıramadı. 41 milyon dolarlık yatırımlarla dev  yatırımlar alan firma mahkemeye başvurarak konkordato ilan etmişti.

Hacıince Et firmasının konkordato talebini değerlendiren mahkeme 2 Haziran 2023'te şirket ve sahipleri için tedbir kararı uygulamıştı. Söz konusu tedbir kararı üç ay daha geçerli olacak.

Öte yandan , Hacıince; Dim ve Al-Et markaları ile üretim yapıyordu. Söz konusu şirketin ekonomik bilançosunun kötüye gitmesinin nedeni olarak ise Türkiye'de hizmet veren bir fast food zinciri ile olan sözleşmesinin sona ermesinin olduğu iddia ediliyor.

Markanın ikinci kuşak temsilcisi Ahmet Hacıince de Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin de başkanı konumunda yer alıyordu