Emekliler artık bu işlemi yapamayacak! Resmi duyuru yapıldı

Bankaların milyonlarca vatandaşı etkileyecek önemli bir kararı dikkat çekti. Özellikle Halkbank başta olmak üzere çok sayıda banka bu uygulamayı başlattı.

Emekliler artık bu işlemi yapamayacak! Resmi duyuru yapıldı
Yayınlanma Tarihi : 18 Mart 2024 22:09

81 ilde emeklileri yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Kamusonhaber.com.tr'deki habere göre; ATM kullanımlarının yaygınlaşmasına rağmen banka veznelerindeki yoğunluk azalmıyor. ATM kullanımını bilmeyen vatandaşlar küçük meblağlar için bile banka veznelerinde sıra bekliyor. Alınan son karar ile bu durumun iyileştirilmesi hedefleniyor.

Para çekme ve yatırma işlemleri artık ATM’ler üzerinden kolayca halledilebiliyor. Türkiye’de 49 bin 847 adet ATM bulunuyor. Her yerde bulunan ATM’ler ile kolayca işlemlerini yapabilen vatandaşların yanı sıra ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar halen vezne sıralarında bekliyorlar.

Bankalar tarafından alınan yeni kararla veznelerden para çekimleri kısıtlanıyor. 10 bin TL’nin altındaki rakamlarda para çekme işlemleri artık vezneler üzerinden yapılamayacak. Belirtilen rakam altındaki para çekme ve yatırma işlemlerinin ATM’ler üzerinden yapılacak.

HALKBANK ŞUBELERİNDE DUYURU YAPILDI

Öte yandan Türkiye genelindeki tüm Halkbank şubelerinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

10 bin TL'nin altındaki ödemelerin artık veznelerden değil ATM'ler üzerinden yapılacağı duyurusu yapıldı.

Şubeye giden vatandaşlar artık vezneden değil ATM üzerinden işlemlerini yapmak zorundalar. 

 

İlgili Haberler