Urla'da yer bulamayanların yeni adresi olan İzmir'deki ilçe... Arsalarına akın var

Bayındır, Urla ve Seferihisar gibi popüler ilçelerde yer alan köylerde yer bulamayanlar için alternatif bir ilçe oldu. Son dönemde çok sayıda İzmirli geleceğe yatırım amaçlı Bayındır'dan tapu sahibi olmak için arsa satın alıyor.

Urla'da yer bulamayanların yeni adresi olan İzmir'deki ilçe... Arsalarına akın var
Yayınlanma Tarihi : 01 Mayıs 2025 17:00

İzmir son dönemde İstanbul ve Ankara'dan göç alan bir kent haline dönüştü. Özellikle, Seferihisar ve Urla gibi ilçelere akın sürüyor.

Seferihisar ve Urla ilçesinde neredeyse arsa alınacak yer kalmadı. Bu durum birçok kişiyi alternatif yerlere yönlendiriyor.

Örneğin, Torbalı, Selçuk ve Bayındır gibi ilçeler son dönemde birçok kentten gelenleri ağırlıyor.

İzmir Olay'ın haberine göre; Bayındır, Urla ve Seferihisar gibi popüler ilçelerde yer alan köylerde yer bulamayanlar için alternatif bir seçenek olmaya başladı.

İzmir'e yakınlığı ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Bayındır, köy hayatı yaşamak isteyenlerin ilgisini çekmeye başladı. Özellikle arsa alımı konusunda yoğun bir talep gören ilçe, Urla'dan sonra ikinci adresleri haline geldi.

2.jpg

Urla'da yer bulamayanların tercih ettiği Bayındır, sessiz ve sakin bir yaşam arayışında olanlar için ideal bir seçenek olmaya devam ediyor. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla bilinen ilçe, köy hayatı yaşamak isteyenler için cazip fırsatlar sunuyor. Son dönemde artan arsa alımları da bu talebin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Köy hayatı yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu güzel ilçe, Urla ve Seferihisar'da yer bulamayanların yeni rotası haline gelmiş durumda. Doğayla iç içe bir yaşam arayışında olanlar için Bayındır, huzurlu bir yaşam vaat ediyor. Bu yönde yapılan arsa alımları da ilçenin gelecekteki potansiyelini gözler önüne seriyor.

Bayındır Hakkında Kısa Bilgi

Bayındır, İzmir'in güneydoğusunda Küçükmenderes Havzasında yer alır. İl merkezine uzaklığı 80 km'dir. Kuzeyinde Kemalpaşa; doğusunda Ödemiş; batısında Torbalı; güneyinde Tire ile çevrelenir.

İzmir'in güneydoğusundaki Küçük Menderes Havzası'nda yer alan medeniyetler beşiği Bayındır, tarihi yapıları ve yemyeşil doğasıyla olduğu kadar çiçek yetiştiriciliğiyle de ünlü.

Bayındır'da ne yenilir?

Masalları andıran bu güzel kentte, adeta insanlarının ruhuna işlemiştir çiçeklerin güzelliği ve zarafeti. Gelelim yemeklerine, leziz uluk katmeri, yöresel keşkek, köy ekmeği, pişmiş turşu, ada pilavı, Bayındır usulü tarhana, otlu pide ve muhteşem patlıcan balığı sadece alternatiflerinizden bir kaçı.

BAYINDIR’DA ÇİÇEKÇİLİK:

izmir.ktb.gov.tr sitesindeki bilgilere göre; Bayındır’da süs bitkileri üretimi yapan 230 adet küçük ve orta ölçekli işletme bulunmaktadır. Üretim kapalı (sera) ve açık alanda yapılmaktadır.

İlçe; son yıllarda üretimdeki artışla dış mekân süs bitkileri üretiminde ilk sıraya yerleşmiştir. Üretilen dış mekân süs bitkileri özellikle belediyeler tarafından satın alınarak şehrin güzelleşmesine katkıda bulunmaktadır.

Başlıca Yetiştirilen Çiçek Çeşitleri:

Dayı gülü, Mimoza, Akasya, Akçaağaç, Ihlamur, Kaya kuduz otu, Kokarağaç, Gülibrişim, Alman papatyası, Aspidistra, Kartopu, Begonya, Akuba, Hanım tuzluğu, Gelin duvağı, Şimşir, Cezayir Menekşesi, Katalpa, Bodur akasya, Acemborusu, Katır Tırnağı, Sinameki, Menekşe, Kızılcık, Demir ağacı, Sedir, Erguvan, Japon Ayvası, Palmiye Gerdanya, Yalancı servi, Bodur palmiye, Dağ muşmulası, Servi, Mor Salkım, Karayemiş, Kardeşkanı, İğde, Funda, Ökaliptus, Avize Çiçeği, Kedi tırnağı, Aralya, Dişbudak, Koyungözü, Çayır Güzeli, Şakayık Sarmaşık, Çin gülü, Ağaçhatmi, Yasemin, Hanım Düğmesi, Süs Şeftalisi, Ardıç, Mercan, Oya ağacı, Ağaç minesi, Aslanağzı, Meşe, Defne, Lavanta, Hanımeli, Kurtbağrı, Papatya, Ateş Çiçeği, Mahonya, Manolya, Tesbih ağacı, Buz çiçeği, Ortanca, Çivit, Mersin, Zakkum, Amerikan sarmaşığı, Sardunya, Şebboy, Fırça çiçeği, Petunya, Fil bahri, Hurma ağacı, Çam Varbana, Kotanez, Pitospurum, Çınar, Kavak, Süs eriği, Horoz İbiği, Leylandi, Süs, Narı Ateş dikeni, Sumak, Yalancı Akasya, Mazan Milisa, Kuşdili, Söğüt, Mürvel, Lâvantin, Rozet Yer minesi, Damkoruğu, Bahçe kül çiçeği, Yalancı karabiber, Keçisakalı ve Süs Lahanası.

İlgili Haberler