İçeriden bilgi aldı! Gazeteci Cem Küçük en düşük emekli aylığını açıkladı

TGRT Haber sunucusu Cem Küçük, Habertürk canlı yayınında en düşük emekli maaşı kaç TL olacak açıkladı. Ek zamla ilgili Cem Küçük ilk kez konuştu

İçeriden bilgi aldı! Gazeteci Cem Küçük en düşük emekli aylığını açıkladı
Yayınlanma Tarihi : 23 Mart 2024 01:20

Emekli maaşları gündemden düşmüyor. 10 bin TL olan emekli maaşıyla geçinemediğini belirten emeklilerin sayısı artarak devam ediyor. Bu durum çok sayıda emekliyi zor durumda bırakmış durumda.

Emekliler maaşlarına yapılacak zammı merak ediyor!

Oda TV'nin haberine göre; Emekli maaşlarıyla ilgili iktidara yakın TGRT Haber'in haber sunucusu Cem Küçük edindiği kulis bilgilerini paylaştı

Habertürk'te konuşan Cem Küçük en düşük emekli maaşı ne kadar olacak açıkladı. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 13 BİN TL Mİ OLUYOR?

İktidarı emekli maaşları konusunda eleştiren Cem Küçük çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İktidarın oyunun düşeceğini öne süren Cem Küçük emeklileri rahatlatacak zammı açıkladı. Cem Küçük'ün yaptığı açıklamalara dair ilgili bölüm

"AK Parti emekliler işini götüremedi, yönetemedi. Bunun için Sayın Erdoğan da ‘adaleti sağlayamadık’ dedi. Bakın bu çok önemlidir..."

18286014-728xauto.jpg

"Cumhurbaşkanı zaten bu konularda görür bunları yani. Anadolu'da dediğim gibi bakın geçen sene 7 bin 500 lira zam 2023 Ocak'ta kötü değildi. Çok yüksekti filan demiyorum ama kötü değildi ve insanlar şikayet etmedi..."

"Ama yüzde 100'e yakın enflasyonun olduğu yerde siz 7 bin 500 lirayı 10 bin lirada bırakırsanız olmaz. Mesela 13 bin lira olsaydı, en azından insanlar şunu diyecekti:

'Ya memura verdi seyyanen, bize de verdi' veya 'Onlara yüzde 50 bize de yüzde 50'… Bir adalet sağlanmış olacaktı. İnsanlar bu adaletsizliğe de biraz kızıp eleştiriyorlar..."

"Ben o yüzden temmuzu beklemek gerekir diye düşünüyorum. Bence milletten Anadolu'da bir tepki gelecek buna. Ben AK Parti'nin oylarının Anadolu'da biraz düşeceğini hep söylüyorum, yani çok yüksek aldığı yerlerde bile 3-5 puan düşebilir. Bu tür şeyleri de söylemek lazım..."

CEM KÜÇÜK'ÜN 13 BİN TL AÇIKLAMASI HEYECAN YARATTI

Cem Küçük'ün 13 bin TL rakamını açıklaması sosyal medyada da olay oldu. Birçok kişi acaba seçim öncesinde 3 bin TL ek zam mı geliyor sorusunu sordu... 

ASGARİ ÜCRET SEVİYESİ TALEP EDİLİYOR

Öte yandan çok sayıda emekli ise maaşlarının en azından asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep ediyor. Bu kapsamda birçok emekli derneği de emekli maaşlarının 17 bin TL seviyesine çekilmesini talep ediyor. Emekli maaşlarına Temmuz ayında zam yapılması bekleniyor. Yapılacak zammın yüzde kaç olacağı ise büyük merak konusu olmaya devam ediyor. Birçok emekli Ocak ayında yapılan zammı yeterli bulmamıştı.