Piyasayı kasıp kavuruyordu. Dev şirket iflas başvurusu yaptı

Bir dönem sağladığı ortak çalışma alanları ile piyasayı kasıp kavuran dev şirket WeWork iflas etti. Dev şirketin iflası herkesi şaşkına çevirdi

Piyasayı kasıp kavuruyordu. Dev şirket iflas başvurusu yaptı
Yayınlanma Tarihi : 14 Mart 2024 20:05

Dünya genelinde çok sayıda şirketten iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Sabah.com.tr sitesindeki habere göre; Dev bir şirket daha iflas etti.

BİR ZAMANLARIN YILDIZLARI ARASINDA YER ALIYORDU

WeWork, bir zamanlar ortak çalışma alanları ve paylaşımlı ofisler konusunda piyasayı kasıp kavuran dev bir şirketti. Ancak son dönemde kâr elde edememesi nedeniyle değer kaybetmeye başladı. İflas başvurusunda bulunduğunda varlıkları ve yükümlülükleri 10 ila 50 milyar dolar arasında belirlendi.

İFLAS DAVASINDAN DETAYLAR DA BELLİ OLDU

Şirketin iflas davasına göre, Haziran 2023 itibarıyla 2,9 milyon dolar uzun vadeli borcu bulunuyor. WeWork, bu noktada açtığı ofisler için kira ödemek zorunda.

WeWork’ün hızla büyüyen fikri, son dönemde müşterilerin yeni kararları ve evden çalışma eğilimleri nedeniyle büyük bir düşüş yaşadı. Bu iflas haberi, sektörde şok etkisi yarattı ve bir dönemin en değerli girişiminin zorlu bir süreçten geçtiğini gösterdi.

WeWork, bir zamanlar ortak çalışma alanları ve paylaşımlı ofisler konusunda piyasayı kasıp kavuran dev bir şirket olarak alanında öncü bir şirketti. Şirketin iflası şok etkisi yarattı. Söz konusu şirket ABD'nin en büyük girişimleri arasında gösteriliyordu. Sonunun böyle olması ABD ekonomisinde de büyük krize yol açtı. 

İlgili Haberler