Sadık Şimşek

Sadık Şimşek

Makedonya'da eşsiz bir nefer Şemsettin Şeker!

Üsküp Yunus Emre  Enstitüsü Müdurü Şemsettin Şeker için belki de atılabilecek en sade başlık bu olurdu. Kendisini  tanıma firsatı buldum. Kısa sureli de olsa gerçekleştirdiğimiz sohbette belki de kendisini samimiyeti ve mutevazı  duruşu sayesinde yeni tanıdığı bir insana dahi kısa sürede sevdirebilecek nadir insanlardan biri.


Yani soyadı gibi Şeker bir adam;  Türkiye Cumhuriyeti'nin onun gibi isimlere ihtiyacı var. Yunus Emre  Enstitüsü Türkiye'nin Dünya'daki ender kültür elçilerinden biri konumunda..


Bu kurum yürüttüğü faaliyetler çerçevesinde ülkemizi başarılı bir şekilde tanıtmakta ve güzel dilimiz Türkçeyi çeşitli milletlerden insanlara öğretmekte.


Makedonya'da bile polisinden askerine hatta memurundan siviline kadar 7 den 70'e herkese güzel dilimiz Türkçeyi öğreten bu eşsiz kurum ülkemiz ve kültürümüze katkı sağlayan bir kuruluş.


Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Üsküp'te de faaliyet gösteren kurum yürüttüğü kültür diplomasisi sayesinde çok geniş çevrelere ulaşabilmekte ve Türk milletinin Büyükelçiliklerimizden sonra önemli temsilcilerinden biri konumunda.  Üsküp Nasıl Sevilen Bir Büyükelçi'ye ( Tülin Erkal Kara ) sahipse yine sevilen bir  Enstitü müdürüne sahip.

Yunus Emre  Enstitüsü'nün Üsküp'deki faaliyetleri ise ayri bir önem taşıyor bizler için.


Burada yaşayan Türk toplumu ve Osmanlı Yadigarı bu topraklarda Bu  Enstitü'nün varlığıyla gerçektende kendilerini çok daha güçlü hissetmekle kalmayıp sahipsiz olmadıklarının bilincinde olarak Yuus Emre  Enstitüsü'nün çalışmalarından dolayı da onur duyuyorlar. 


Makedonuyla Arnavutuyla   hiç bir ayrım gözetmeksizin Türk milleti  ve Makedonya'da yaşayan topluluklar arasında bir köprü oluşturup bu toplulukların aralarındaki bağın daha da güçlenmesini sağlıyor.


 Yunus Emre Enstitüsüsi'nün Sayfalara Sığmayacak başarıları var kuşkusuz.
Ve bu çalışmaların basında geniş yer almaması ise ayrı bir eleştiri konusu tabi ki;
Basın bugünler için var. Yapılan güzel işlerin daha geniş kitleler tarafından duyulması için var. Makedon basınında genişçe yer alan bu kurumun faaliyetleri neden Türkiye medyasında görmezden gelinir ?


Türk medyasında yer almasada Türkiye toplumuna duyurabilecek elbet birileri var.


İşte bunlardan biri de belki bundan sonra biz olacağız. Türkiye'den 530 bini aşkın takipçisi bulunan Ulusal Post haber sitemizde ve Yeni açılmış olan Üsküp Haber sitemizde Yunus Emre  Enstitüsü'nün falliyetlerine daha fazla yer vereceğiz. Birileri görmezden gelsede bu başarıları biz göstermeye ve sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.


Kültür, sanat ve gelenek gibi değerlerin tanınmasıyla halkların birbirine yakınlaştığını kimse görmezden gelemez. Bizi daha çok barışa daha çok sevgiye götürecek zenginliklerin başında gelir kuşkusuz bu tarz faaliyetler.


Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın dört bir tarafında ve Üsküp'te de bu görevi gerçekten çok güzel yürütüyor. Ülkemiz çok zengin bir tarihe sahip. Bunları dünyaya tanıtmak ve anlatmak gerçekten de çok önemli bir faaliyet. İşte bu Yüzden Sayın Şemsettin Şeker için eşsiz bir nefer ifadesini kullandım.


Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti devletini burada ilkeli bir şekilde temsil eden Şemsettin Şeker'e görevinde başarılar diliyorum. Gözbebeğimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Atatürk'ün askeri eğitimini tamamladığı bu topraklarda onun kültürümüzü Makedonya'da tanıtması ve yaşatılması için elinden geleni yapması herkesin takdir edebileceği bir şey.


İşte bu yüzdendir ki çok önemli ve de zor bir görevi yerine getiriyor. Bizede kendisine teşekkür edip geçmekten öte destek vermekte düşer. Ve bu desteği medya alanında gerek kendisine gerekse ekibine her zaman vermeye devam edeceğiz.
Sevgi ve Selamlarımla - Sadık Şimşek 
: instagram : www.instagram.com/gidilesinet 

Önceki ve Sonraki Yazılar