İzmirlilerin yeni tercihi olan ilçe! Villa ve lüks daire alarak akın akın göç ediyorlar

Son dönemde çok sayıda zengin İzmirli tercihini değiştirmeye başladı. Daha öncelerde Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerde yaşayan zenginler artık Narlıdere'ye yöneldiler:

İzmirlilerin yeni tercihi olan ilçe! Villa ve lüks daire alarak akın akın göç ediyorlar
Yayınlanma Tarihi : 06 Mayıs 2025 07:05

Son dönemde çok sayıda zengin  İzmirli tercihini değiştirmeye başladı. Daha öncelerde Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerde yaşayan zenginler artık Narlıdere'ye göç etmeye başladılar. Narlıdere'den lüks villalar satın alan zengin İzmirliler akın akın Narlıdere'ye göç ediyorlar.

Daha sakin bir yaşam sürmek isteyen zengin İzmirliler şehrin gürültüsünden uzak ve daha sakin bir yaşam sürmek için Narlıdere'ye göç ettiklerini belirtiyorlar. Bu durum Narlıdere'deki villa fiyatlarının tırmanmasına yol açtı. En ucuz 15 milyon TL'ye Narlıdere'de villa bulmak mümkün. Fiyatlar 40 milyon TL'ye kadar üstelik çıkabiliyor.

Narlıdere'nin İzmir merkez ve tatil beldeleri olan Urla, Çeşme gibi yerlere yakınlığı da tercih nedeni olmasını sağladı.

NARLIDERE HAKKINDA BİLGİ

www.izmir.gov.tr sitesinde yer alan içerikte; Narlıdere hakkındaki detaylara yer verildi. İşte Narlıdere hakkında bilmeniz gerekenler;

2-001.jpg

İlçe, 1992 yılında 3806 sayılı Kanun'la Narlıbahçe adıyla kurulmuş, 1993 yılında ise 3949 sayılı Kanun'la bir kısım mahallesi ve köyleri ayrılarak Güzelbahçe ilçesi kurulmuş, İlçenin adı Narlıdere olmuştur.

İlçe'nin yüzölçümü 63 km2'dir.İlçe doğusunda Balçova, batısında Güzelbahçe, güneyinde Konak İlçeleri ve kuzeyinde İzmir Körfezi ile çevrilidir.

İlçenin nüfusu 2009 YılıADNKS verilerinegöre 65.714'dür.

İlçe'nin merkez olmak üzere bir Belediyesi, Belediye sınırları içersinde 11 mahallesi bulunmaktadır. İlçenin köyü yoktur.

İlçede 12 Okul öncesi eğitim kurumunda 370 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda 25 öğretmen çalışmaktadır. 9 resmi, 1 özel olmak üzere toplam 10 ilköğretim okulu, bünyesinde yabancı dil ağırlık bölümü bulunan 1 genel lise,1 Ticaret Meslek Lisesi ve bünyesinde AnadoluTicaret MeslekLisesi olmak üzere2 ortaöğretim kurumu bulunmaktadır. Mevcut okullarda 6896 öğrenci eğitim - öğretim görmekte ve 344 öğretmen görev yapmaktadır.

İlçede sağlık hizmetleri 3 Sağlık Ocağı, 1 Sağlık Birimi, 1 Sağlık Evi tarafından verilmektedir. Sağlık hizmetleri 15 hekim, 2 diş hekimi, 16 ebe, 16 hemşire, 2 sağlık memuru, 1 çevre sağlığı teknisyeni tarafından yürütülmektedir.

İlçenin Balçova ile olan sınırında zengin sıcak su kaynakları bulunmaktadır. İlçedeki konutlardan 1 521 adedi jeotermal enerji kaynağı ile ısıtılmaktadır.

İlgili Haberler