Milyoner’de 100 bin liralık “Osmanlı” sorusu: İki joker kullandı, yine doğru cevabı bilemedi

ATV’nin sevilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster’de 100 bin TL değerindeki Osmanlı sorusu yarışmacıyı zorladı. İki cevap hakkını da kullanan Alisa Erişen, doğru seçeneği bulamayınca yarışmaya 50 bin TL ile veda etti.

Milyoner’de 100 bin liralık “Osmanlı” sorusu: İki joker kullandı, yine doğru cevabı bilemedi
Yayınlanma Tarihi : 05 Ekim 2026 09:41

Ulusalpost- Oktay Kaynarca’nın sunumuyla ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster’in son bölümünde dikkat çeken anlar yaşandı. Yarışmaya katılan Alisa Erişen, ilk soruları başarıyla geçerek 100 bin TL değerindeki soruya kadar ilerledi.

Yarışmacının karşısına bu kez Osmanlı tarihiyle ilgili bir soru çıktı.

100 BİN TL’LİK OSMANLI SORUSU

Erişen’e, “Hangi Osmanlı padişahı Avrupa’da değil, Asya’da vefat etmiştir?” sorusu yöneltildi.

Sorunun seçeneklerini uzun süre değerlendiren yarışmacı, çift cevap jokerini kullanmaya karar verdi.

İlk olarak “IV. Murad” cevabını veren Erişen, bu seçeneğin yanlış olduğunu öğrendi. Joker sayesinde ikinci kez cevap verme hakkı bulunan yarışmacı bu kez “Yavuz Sultan Selim” dedi.

Ancak ikinci cevap da doğru çıkmadı.

DOĞRU CEVAP FATİH SULTAN MEHMED

Sorunun doğru yanıtının Fatih Sultan Mehmed olduğu açıklandı. İki hakkını da değerlendiremeyen Alisa Erişen, 100 bin TL’lik soruda elendi.

6ac341fa3da74586-w1200xh669.jpg

Yarışmacı, Kim Milyoner Olmak İster’e 50 bin TL ödülle veda etti.