Sadık Şimşek

Sadık Şimşek

İlk tanıtımı yayınlanan Balkan Ninnisi dizisine eleştiriler

Üsküp'te yeni bir dizinin çekimlerine başlandı. Balkan Ninnisi dizisi yakında TRT1 ekranlarında yayınlanacak. Dizi Kuzey Makedonya genelinde de büyük ilgi konusu oldu. 

Ancak yayınlanan ilk tanıtım videosuna eleştiriler vardı..

Bu eleştiriler genel olarak şu şekildeydi.

Dizide bir Makedon ve Türk ailenin çocuklarının aşkları anlatılacak. Dizideki Türk ailesi Türk oyunculardan oluşuyor. Ancak işin garibi Makedon ailesi de Türk oyunculardan oluşuyor. Üstelik Makedon aileyi canlandıracak isimlerin de fiziki benzerliklerinin Makedonlarla hiç alakası yok. Buna kadın başrol oyuncusu da dahil. 

Karakterler sadece isim olarak Makedon yani oyuncu olarak değiller. Bu durum Üsküp sanat camiasında büyük eleştiri konusu oldu. En azından Makedon ailenin buradaki değerli oyunculardan seçilmesi gerekirdi diyen eleştirmenler bu konuda rahatsızlıklarını paylaştılar.

Bunları neden mi yazıyorum bu eleştirileri sadece sanat camiasında değil Üsküp sokaklarında da duyuyorum. Yani sadece sanatla uğraşanlar değil sıradan vatandaşlar da bu konuda  eleştirilerini dile getiriyorlar.

Neyse umarım güzel bir dizi olur ve yeni bir Elveda Rumeli fırtınası başlar. En azından yaşadığımız toprakların tanıtımına bu dizi katkı sağlamış olacak. Bu eleştiriler yapılsa da şu aşamadan sonra yapılacak bir şey yok. Kadro tamamlanmış çekimler başlamış. Geriye artık yayınlanmasını beklemek kaldı. 

Önceki ve Sonraki Yazılar