400 mağazası ve 12 bin çalışanı olan dev market zinciri iflas etti

İngiltere'de 400 mağazaya sahip olan ve 12 bin çalışanı bulunan ev eşyaları, dekorasyon ürünleri, tekstil ve bahçe malzemeleri perakendecisi Wilko iflas başvurusunda bulundu. Dev şirketin iflasıyla 10 bin üzeri çalışan işsiz kalacak.

400 mağazası ve 12 bin çalışanı olan dev market zinciri iflas etti
Yayınlanma Tarihi : 09 Mart 2024 13:36

İngiltere'nin önde gelen ev eşyaları ve dekorasyon ürünleri perakendecilerinden biri olan Wilko, 400 mağazası ve 12 bin çalışanıyla sektörde önemli bir konuma sahipti. Ancak maalesef şirket, iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Bu durum, 10 binin üzerinde çalışanın işsiz kalmasına neden olacak.
 

Wilko'nun iflası, sadece çalışanları değil, aynı zamanda tedarikçileri ve müşterileri de olumsuz etkileyecek

Yeniçağ ve Londra Gazetesi tarafından paylaşılan habere göre; İflasın nedeni, finansman arayışında yaşanan sıkıntılar ve artan konut kredi faizleri ile hayat pahalılığı nedeniyle tüketicilerin harcamalarının azalması olarak açıklanıyor. Wilko Üst Yöneticisi Mark Jackson, ellerinden gelen çabayı göstererek çalışanların işlerini korumaya çalışacaklarını belirtti.

purse-232242-960-720.jpg

Ülke genelinde 400 mağaza ile hizmet veren şirkette toplam 12 bin kişi istihdam ediliyor. Bu zorlu dönemde, İngiliz perakende sektöründeki sorunların sadece Wilko ile sınırlı olmadığını ve önümüzdeki dönemde daha fazla perakende zincirinin iflas edebileceğini belirten Factor Risk Management Kurucu Ortağı Tom Davey, sektörün genel durumunu değerlendirdi.
 

İlgili Haberler
Etiketler :