Dev şirket iflas etti! Bir zamanların en büyük girişimleri arasında yer alıyordu

Bir dönem sağladığı ortak çalışma alanları ile piyasayı kasıp kavuran dev şirket iflasını duyurdu. Bir zamanlar ABD'nin en büyük girişimi olarak görülen WeWork çöküş dönemine girmiş durumda.

Dev şirket iflas etti! Bir zamanların en büyük girişimleri arasında yer alıyordu
Yayınlanma Tarihi : 10 Mart 2024 01:09

Pandemi sonrasında dünyanın dört bir yanından iflas haberleri geliyor. Küresel ekonomik kriz Avrupa birliği ülkelerini derinden etkilerken ABD'de de durum benzer özellikler taşıyor.

ABD'DEN PEŞ PEŞE İFLAS HABERLERİ GELİYOR

Bir dönem sağladığı ortak çalışma alanları ile piyasayı kasıp kavuran dev şirket iflas başvurusunda bulundu. ABD medyası tarafından da manşetlerden duyurulan iflas haberi sektörde şok etkisi yarattı.

DEV ŞİRKETİN İFLASIYLA İLGİLİ DETAYLAR DA BELLİ OLDU

Sabah.com.tr'deki habere göre; Bir zamanlar ABD'nin en büyük girişimi olarak görülen WeWork son dönemde kâr elde edememesi nedeniyle değer kaybetmeye başladı.

Milyonların kullandığı sistemde iflasın nedeni ise müşterilerin yeni kararı oldu!

Şirketlere ortak çalışma alanı sağlayarak ofis piyasasında çığır açan WeWork bu girişimiyle birçok ülkede çalışanlara iş ortamı sunarken aynı ve farklı sektörlerden kişilerin birbirleriyle iş ilişkisi kurmasına da olanak tanıdı. Dev şirketin hızla büyüyen fikri büyük bir düşüş yaşadı.

Bundan tam 13 yıl önce kurulan WeWork ortak çalışma alanı ve paylaşımlı ofis piyasasının öncüsü oldu. Birden fazla ülkede açtığı ofislerle birçok çalışanı ağırlayan şirket müşterilerinin bir bir sözleşmelerini sonlandırması ile kâr etmeyi durdurdu.

DEV ŞİRKETTEN GERİYE BORÇLAR KALDI

Kurucusu Adam Neumann, 47 milyar dolarlık değerlemeyle ABD'nin en değerli girişiminin sahibi olmuştu. Ancak Pandemi sonrası şirketlerin evden çalışma kararı almasıyla şirkette düşüş başladı.

Şirketin açtığı iflas davasına göre varlıklarının ve yükümlülüklerinin 10 ila 50 milyar dolar arasında olduğu belirlendi. Bu noktada birçok borcu bulunan şirketin açtığı ofisler için kira ödemesi gerekiyor. Dış basında paylaşılan bilgiye göre Haziran 2023 itibarıyla şirketin 2,9 milyon dolar uzun vadeli borcu bulunuyor. 13 milyar dolardan fazla da uzun vadeli kiralama borcu var. ABD medyası tarafından da manşetten duyurulan gelişme birçok ekonomist tarafından yakından takip ediliyor.

İNŞAAT VE HİZMET SEKTÖRÜ SIKINTIDA

Tüm dünyada olduğu gibi pandemi sonrasında ABD'de de hizmet sektörü ile inşaat sektörü sıkıntıya girmiş durumda. 

İlgili Haberler