Sadık Şimşek

Sadık Şimşek

İşte Erdoğan'ı başkan yapacak 3 isim!

Yıl 2002 AK PARTİ tek başına iktidara geldi ! CHP'nin başında DENİZ BAYKAL var !  Karşısındaki Rakibi ise Meydan meydan dolaşıp eleştirdiği ve en ağır sözleri söylediği Recep Tayyip Erdoğan !


Bir zamanlar muhtar bile olamaz diyerek siyaset yasağı koyan bir kısım çevrelere inat, çiçeği burnunda kurduğu partiyi daha ilk yıl güçlü bir şekilde iktidara taşıyan adam! 


2000'li yılların başında Merkez medyanın şeriatçı diye ilan edip saldırdığı adam! Evet o isim Recep Tayyip Erdoğan !
Son 15 Yıla damgasını vuran Recep Tayyip Erdoğan peki Başkan olabilir mi ? Bu sorunun cevabı çok basit ! Elbette olabilir. Olamaz veya olamayacak diyenlerin aklına şaşarım zaten. Peki ama nasıl olacak.. 
Hatırlayın muhtar bile olamaz dedikleri Erdoğan çok kısa bir süre sonra Deniz Baykal'ın vermiş olduğu kanun değişikliği desteği ile Başbakanlık koltuğuna oturmuştu.  


Başkanlık koltuğuna oturmasını sağlayacak isim de bu kez CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Kılıçdaroğlu'na bu yolda ise MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP lideri Selahattin Demirtaş yoldaşlık edecek.


Halkın geniş çevrelerinden yeterli desteği göremeyen ve başarısızlıkla girdikleri her seçimi kaybeden Bu üç politikacının desteği ile Başbakanlık koltuğundan rekor denilecek bir oy oranı ile Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Recep Tayyip Erdoğan çok kısa bir süre sonrada Başkanlık koltuğuna oturacak!


Şimdiler de bakmayın bu isimlerin Başkanlık sistemine hayır demesine. Onlar o koltuklarda olduğu sürece isteseler de istemeseler de Başkanlık sistemine bu ülke geçecek.


Muhalefet etmeyi hakaret etmek sanan bir Ana muhalefet lideri bu topluma umut veremez. Devletin Başına Diktatör diye hakaret eden Bay Kılıçdaroğlu kendisinin nasıl bir çelişki içerisinde olduğunu gözler önüne sermiştir.
Kendisi eğer tek adam sistemine karşı bir liderse CHP kurultayında karşısına çıkan adayların önünü açma cesaretini gösterirdi. Rakipsiz girdiği kurultaydan genel başkan olarak çıkmanın verdiği zafer sevinci ile demokratlık taslaması gerek kendi tabanını gerekse karşısına aday olarak çıkan isimleri şok etmiştir.  

Başarısızlık üzerinden başarı yaratmaya çalışan Kılıçdaroğlu'nun kazandığı tek seçim CHP kurultayında girdiği seçim olacaktır. Yine aynı şekilde önüne 7 Haziran akşamı altın tepsiyle sunulan iktidarı red eden Devlet Bahçeli'de bundan böyle girdiği her seçimin kaybedeni olmaya mahkum olacaktır ! 7 Haziran akşamı partisi MHP'nin kilit konumda olduğunu ve toplumun MHP ile AK PARTİ ortak hükümetine sıcak baktığını bildiği halde bütün alternatifleri yok sayarak bu ülkeye yeniden erken seçim yaşatan Bahçeli yönetimi 1 Kasım akşamı en ağır cevabı almıştır. Ancak MHP'de inatla bir lider değişikliği olmaz ise önümüzdeki herhangi bir seçimde MHP mevcut konumundan daha da aşağıya inecektir. 


7 Haziranda özellikle yine merkez medyanın parlattığı ve 1 Kasım sonrası aldığı yenilgi ile gerçek görüşünü ortaya çıkaran HDP'de artık baraj sorunu yaşayacak olan bir siyasi parti haline dönüşmüştür. Terörden bıkan Güneydoğu ve Doğu Anadolu halkının desteğini açıkça kaybetmeye başlamıştır. Şu günden sonra HDP'de ister lider değişikliği ister yönetim değişikliği yapılsın ağızlarıyla kuş tutsalar kendilerine emanet oy veren çevrelerin yeni bir seçimde oylarını tekrar alamayacaklardır.


Şimdi sorarım size hal böyle iken Türkiye Başkanlık sistemine geçer mi yoksa geçmez mi?

YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI

YAZARIN FACEBOOK SAYFASI : https://www.facebook.com/sadiksimsekresmisayfa/

Erdoğan ve AK PARTİ gitsin de işgale bile razılar!...10 Ocak 2016 Pazar 23:22

 

Önceki ve Sonraki Yazılar